2017-12-12 08:22:33• hírek • Oszkó Viktória

Az erőszak nem magánügy

December 10-én slam poetry előadást tartottak Ház a szomszédban címmel. Az előadás célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a modern társadalomban fokozottan jelenlévő fizikai és lelki erőszak valamennyi formájára.

Az eseményt a Grandstandbe szervezték, de nagyobb volt az érdeklődés, mint a hely tervezett befogadóképessége, így a pótszékekkel bővített terem mondhatni zsúfolásig megtelt nézőkkel. A műsort fiatalok állították össze és adták elő. A színpadi produkció azért is volt hiteles és valóságos, mert a történetek között olyanok is akadtak, amelyeket saját tapasztalatok szültek.  
 

A fő téma, amely köré az egész előadás épült azt taglalta, hogy vajon hányféleképpen bánthatunk meg másokat, és ők milyen módon bánthatnak bennünket? Szavakkal vagy puszta kézzel? Minek kell történnie az első ütésig? Ha egyszer megtörtént, lesz több alkalom is rá? Ki a hibás, aki tűri, vagy aki elköveti? Meddig tarthat az elnyomás? Hol kell megálljt parancsolni? Ki tudhatja és kinek érdeke beszélni róla? 



A Nők Elleni Erőszak Megszüntetésének Világnapján és az ehhez kapcsolódó 16 napban ezekre a kérdésekre keresték a választ a Ház a szomszédban című slam segítségével, amelyet hat erdélyi városban mutattak be az RMDSZ Nőszervezete és a Nest – Erdélyi Összművészeti Gyűjtőpont közreműködésével.
 

Bár az előadás sorozatnak Szatmárnémeti volt az utolsó állomása, a szervezők szeretnének még más, kisebb városokba is eljutni, hogy ott is felhívhassák a figyelmet arra, hogy az erőszak nem magánügy.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: